Dokonalé spojení šťavnatého masa, křupavé zeleniny a krémové smetany
Suroviny (pro 3 osoby):
- 3 kuřecí prsa (ca. 0,5 kg)
- 2 menší mrkve
- 1 středně velká petržel
- 1 velká cibule
- 1 kelímek smetany
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
- bylinky (oregáno, bazalka, citronový tymián)
- 1 lžíce másla
Postup :
Mrkev, cibuli a petržel očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme na pánev, dáme na ní rozpustit máslo a na něm opečeme zeleninu do zlatova. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší medajlonky. Tyto osolíme a opepříme. Na dno pekáče nasypeme opečenou zeleninu, na to rozmístíme čerstvé bylinky a na to položíme maso, které zalijeme smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali protlak. Pečeme asi hodinu v troubě na 200°C. Zhruba v půlce pečení maso v pekáčku otočíme. Podáváme s hranolky, bramborami, rýží, ale i s těstovinami. Dobrou chuť.