Květákový nákyp s uzeným sýrem a bylinkami – dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si výborný pokrm plný bílkovin a vlákniny.
Suroviny (pro 3 – 4 osoby):
- 1 květák
- 2 jarní cibulky
- nebo 1 menší pórek
- 2 stoužky česneku
- 10 dkg uzeného masa
- 2-3 vejce (dle vel. květáku)
- 6 plátků uzeného sýra
- sůl
- pepř
- bylinky(petržel, pažitka)
Postup :
Květák uvařte v osolené vodě a nechte dobře okapat. Pak ho rozmačkejte, dejte do pečící nádoby a smíchejte s nakrájeným uzeným a cibulkou. Osolte a opepřete, přidejte bylinky.
Do hrníčku si rozklepněte vejce, rozšlehejte s rozmačkaným česnekem a nalijte na květákovou směs. Zakryjte plátky sýra a dejte péct do trouby asi na 20 min. při 200 st.. Podávejte s vařenými bramborami. Výborný i za studena.
Tip: Pokud vám zbyli uvařené brambory třeba z předešlého dne, nakrájejte pod květákovou směs a dejte zapéct společně.