Vynikající dýňová polévka s kuřecími kousky – chuťová exploze s jemným tvarohem a zakysanou smetanou. Neodolatelná kombinace pro vaše chuťové pohárky!

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • 1 menší celer
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • zeleninový bujón
  • 0,5 kg kuřecích nebo krůtích nudliček
  • tvaroh dle chuti
  • zakysaná smetana dle chuti
  • trochu másla
  • sůl, pepř
  • stará houska nebo rohlík

Postup :

Kořenovou zeleninu oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte vařit spolu s cibulí a česnekem. Dýni očistěte, nakrájejte a dejte péct na másle do trouby dokud není měkká.

Zeleninový vývar dolaďte bujónem a přidejte do něj měkkou dýni. Nakrájejte housku na kostičky a dejte péct do trouby na másle a oleji v poměru asi 50 na 50. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme tvarohem a zakysanou smetanou. Na závěr zprudka opečte osolené a opepřené kuřecí nebo krůtí nudličky. A můžete servírovat s upečenými houstičkami. Je vynikající 🙂 Kuřecí nebo krůtí nudličky osolte a opepřete, chvíli před tím, než bude polévka hotové, je zprudka opečte na pánvi.