Vynikající dýňová polévka s kuřecími kousky – chuťová exploze s jemným tvarohem a zakysanou smetanou. Neodolatelná kombinace pro vaše chuťové pohárky!
Suroviny (pro 4 osoby):
- 1 menší dýně Hokkaido
- 1 menší celer
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zeleninový bujón
- 0,5 kg kuřecích nebo krůtích nudliček
- tvaroh dle chuti
- zakysaná smetana dle chuti
- trochu másla
- sůl, pepř
- stará houska nebo rohlík
Postup :
Kořenovou zeleninu oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte vařit spolu s cibulí a česnekem. Dýni očistěte, nakrájejte a dejte péct na másle do trouby dokud není měkká.
Zeleninový vývar dolaďte bujónem a přidejte do něj měkkou dýni. Nakrájejte housku na kostičky a dejte péct do trouby na másle a oleji v poměru asi 50 na 50. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme tvarohem a zakysanou smetanou. Na závěr zprudka opečte osolené a opepřené kuřecí nebo krůtí nudličky. A můžete servírovat s upečenými houstičkami. Je vynikající 🙂 Kuřecí nebo krůtí nudličky osolte a opepřete, chvíli před tím, než bude polévka hotové, je zprudka opečte na pánvi.