Taky máte rádi víno jako já? Tento recept od kamarádky jsem si oblíbila natolik, že se o něj musím podělit s vámi.
Suroviny (pro 3 osoby):
- 2 mrkve,
- 1 petržel,
- kousek celeru,
- 6 brambor,
- 3 kuřecí stehna,
- kousek másla,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibule,
- 1 jarní cibulka,
- 1dcl bílého vína,
- citronová šťáva z půlky menšího citrónu
- tymián, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, paprika.
Postup :
Mrkev, petržel, cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, celer pak na větší kostičky. Zeleninu nasypeme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn, bobkový list, citronovou šťávu a rozmačkaný česnek, navrch dáme 3 lžíce másla. Pekáč strčíme do trouby, aby se rozpustilo máslo, pak přilijeme víno a vše dobře promícháme. Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí čtvrtky, které osolíme, opepříme a posypeme paprikou a tymiánem. Tyto pak dáme na zamíchanou zeleninu a na každé dáme kousek másla. Pekáč pak přikryjeme a dáme do trouby asi na 200°C. Pečeme asi 1 hod. zakryté a pak asi 30 min. odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička na kuřatech. Občas maso polijeme šťávou.