Vychutnejte si křupavé krůtí medailonky na podušených bramborách a sladké mrkvi.
Suroviny (pro 4 osoby):
- krůtí medailonky ca. 0,6 kg
- brambory 0,5 kg
- 3 středně velké mrkve
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- smetana kelímek a půl
- nebo 3 rozšlehaná vejce v trošce mléka
- bylinky (čerstvé, zmrazené nebo sušené)
- sůl, pepř
- 1 lžíce másla
Postup :
Brambory oškrabte, mrkev očistěte a cibuli oloupejte a vše nakrájejte na plátky. Na dně pekáčku nechte rozpustit máslo a pak už vrstvěte nejdříve brambory, na ně mrkev, cibuli, zase brambory, atd. Každou vrstvu posolte a občas popřete, zasypte bylinkami, prostě fantazii se meze nekladou. Jen dávejte pozor, ať to nepřekořeníte ;). Ve smetaně nebo rozšlehaných vejcích rozmíchejte česnek a nalijte na brambory, dejte péct do trouby, ideálně přikryté.
Krůtí medailonky stačí jen dočistit, osolit a opepřit. Asi po 40 min. je přidejte na brambory se zeleninou a zalijte zbytkem smetany nebo vejcí. Dejte do trouby na dalších ca. 40 min, přičemž 20 min. přikryté a 20 min. otevřené, aby medailonky získaly trochu barvičku. Také je můžete posypat sýrem. Dobrou chuť 🙂