Osvežující nepečený ovocný koláč plný lahodných sušenek, krémového tvarohu a čerstvého ovoce – dokonalý dezert pro horké letní dny!

Suroviny (pro 2 – 4 osoby):

Postup cca. 20 min.:

Sušenky nebo piškoty rozdrtíme buď paličkou na maso, válečkem a nebo v mixéru. V malém hrnci si rozpustíme máslo a přidáme k němu trochu zvoleného ovoce, které v něm necháme rozvařit a přisypeme asi půl lžičky vanilkového prášku. Tuto směs pak přilijeme k drti sušenek či piškotů, promícháme a lžičkou „udusáme“ do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ztuhnout na pár minut do mrazáku (nebo do lednice). Tvaroh, smetanu, vanilkové cukry a půl lžičky vanilkového prášku ušleháme v mixéru do krému, do kterého přimícháme nadrobno nakrájené ovoce (část ovoce si necháme na ozdobu dortu) a krém natřeme na vychlazený korpus. Dáme na chvíli do mrazáku (ale pozor, ať to nezmrzne), pak dozdobíme ovocem a dáme dochladit do lednice. Dobrou chuť 🙂