Fazolová polévka patří mezi moje nejoblíbenější polévky. Existuje nespočet různých receptů, jak ji uvařit. Dovolte mi inspirovat vás tím mým.
Suroviny (pro 4 osoby):
- 0,5 kg uzené plece (zhruba půlku si pak můžete dát např. s bramborou kaší)
- cca. 0,5 kg fazolí (velikost a barva dle libosti)
- 4 středně velké brambory
- 1 kelímek zakysané smetany
- česnek dle chuti
- sůl, pepř, případně ocet na dochucení
Postup :
Den dopředu si namočíme fazole, ideálně rovnou do hrnce, ve kterém pak budeme polévku vařit. Druhý den přidáme do vody s fazolemi uzenou plec a na kostičky nakrájené oloupané brambory, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí fazolí. Následně plec vyndáme, zhruba půlku nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Pak v polévce rozmícháme zakysanou smetanu, necháme vše krátce povařit, závěrem dochutíme a pak už jen jíme 😉
Tip: nakombinujte fazole dvou barev, klidně i dvou různých velikostí, polévka tím bude zajímavější nejen pro oko, ale i pro chuťové buňky.