Fazolová polévka patří mezi moje nejoblíbenější polévky. Existuje nespočet různých receptů, jak ji uvařit. Dovolte mi inspirovat vás tím mým.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 0,5 kg uzené plece (zhruba půlku si pak můžete dát např. s bramborou kaší)
  • cca. 0,5 kg fazolí (velikost a barva dle libosti)
  • 4 středně velké brambory
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • česnek dle chuti
  • sůl, pepř, případně ocet na dochucení

Postup :

Den dopředu si namočíme fazole, ideálně rovnou do hrnce, ve kterém pak budeme polévku vařit. Druhý den přidáme do vody s fazolemi uzenou plec a na kostičky nakrájené oloupané brambory, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí fazolí. Následně plec vyndáme, zhruba půlku nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Pak v polévce rozmícháme zakysanou smetanu, necháme vše krátce povařit, závěrem dochutíme a pak už jen jíme 😉

Tip: nakombinujte fazole dvou barev, klidně i dvou různých velikostí, polévka tím bude zajímavější nejen pro oko, ale i pro chuťové buňky.