Tento recept je vhodný jak pro sportovce, tak i jako příkrm pro děti (tedy, když ho neosolíte a rozmixujete 😉
Suroviny (pro 4 osoby):
- cca. 500g hovězího zadního masa
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- kousek pórku
- kousek dýně Hokkaido
- kousek bílého zelí
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, bobkový list, tymián
- 1 lžíce sezamu
- olej
Postup :
Cibuli, česnek a pórek si nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kolečka, dýni a zelí na malé kousky. Maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a nasolíme. V pánvi si rozehřejeme olej, na kterém necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a krátce opečeme, pak přidáme maso, které necháme z prudka zatáhnout (kdyby vám pustili moc vody, směs zceďte a šťávu si uchovejte, až se vše opeče, můžete ji do pánve vrátit). Jakmile je maso opečené, přidejte mrkev a opět krátce opékejte, pak vše zalijte vodou, zaklopte pokličkou a duste. Cca. 10 min. předtím, než je maso měkké, přisypte do pánve dýni a zelí, přidejte bylinky a sezam a vše osolte a opepřete, případně dolijte trochu vody. My měli jako přílohu brambory opečené na grilu, když necháte trochu více šťávy, ke směsi bude výborná i rýže nebo třeba kuskus. Dobrou chuť.