Suroviny:
3 kuřecí prsa (ca. 0,5 kg)
2 menší mrkve
1 středně velká petržel
1 velká cibule
1 kelímek smetany
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
bylinky (oregáno, bazalka, citronový tymián)
1 lžíce másla
Příprava:
Mrkev, cibuli a petržel očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme na pánev, dáme na ní rozpustit máslo a na něm opečeme zeleninu do zlatova. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší medajlonky. Tyto osolíme a opepříme. Na dno pekáče nasypeme opečenou zeleninu, na to rozmístíme čerstvé bylinky a na to položíme maso, které zalijeme smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali protlak. Pečeme asi hodinu v troubě na 200°C. Zhruba v půlce pečení maso v pekáčku otočíme. Podáváme s hranolky, bramborami, rýží, ale i s těstovinami. Dobrou chuť.
Napsat komentář