Dokonalé spojení šťavnatého masa, křupavé zeleniny a krémové smetany

Suroviny (pro 3 osoby):

  • 3 kuřecí prsa (ca. 0,5 kg)
  • 2 menší mrkve
  • 1 středně velká petržel
  • 1 velká cibule
  • 1 kelímek smetany
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř
  • bylinky (oregáno, bazalka, citronový tymián)
  • 1 lžíce másla

Postup :

Mrkev, cibuli a petržel očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme na pánev, dáme na ní rozpustit máslo a na něm opečeme zeleninu do zlatova. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší medajlonky. Tyto osolíme a opepříme. Na dno pekáče nasypeme opečenou zeleninu, na to rozmístíme čerstvé bylinky a na to položíme maso, které zalijeme smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali protlak. Pečeme asi hodinu v troubě na 200°C. Zhruba v půlce pečení maso v pekáčku otočíme. Podáváme s hranolky, bramborami, rýží, ale i s těstovinami. Dobrou chuť.