Vychutnejte si šťavnatou hovězí pečeně s křupavou slaninou, lahodnou mrkvičkou a osvěžujícími fazolkami. Perfektní kombinace chutí pro skvělý gastronomický zážitek!

Suroviny (pro 4 – 6 osob):

  • 1 kg hovězího masa vhodného na pečení
  • (my použili hovězí krční filet)
  • 10 dkg anglické slaniny nebo špeku
  • 2-3 mrkve dle velikosti
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • 10 dkg zelených fazolek
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky: pažitka, petrželka, 5 snítek tymiánu, 2 bobkové listy, troška česnekové trávy nebo medvědího česneku
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř

Postup :

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem. Následně ho zprudka opečeme na sádle ze všech stran a dáme ho stranou. Pánev necháme trochu zchládnout a do výpeku nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou opečeme, pak přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypeme mrkev a fazolky. Za občasného míchání restujeme asi 10 min. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, pažitkou, petrželkou a asi 2 snítky tymiánu (ideálně drhnutého). Přesypeme ji do pekáčku a uprostřed si uděláme místo na maso. Pod maso položíme bobkový list, zbylé snítky tymiánu a česnekovou trávu nebo medvědí česnek. Pekáček přikryjeme a dáme do předem na 200°C vyhřáté trouby. Pečeme asi 2,5 hodiny, každou půl hodinu maso otočíme a na poslední půl hodiny odděláme pokličku, stáhneme teplotu asi na 170°C a maso občas polijeme, aby se nevysušilo. Doporučujeme podávat s vařenými bramborami nebo domácími hranolky či pečenými brambůrkami a výborná k tomu bude také domácí tatarka. Přejeme dobrou chuť 🙂