Nejradši vařím tak, že se podívám do lednice a špajzu a z toho, co tam najdu, něco vymyslím a tak nějak vznikl i tento recept. Navíc byl rychle hotový.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 0,5 kg vepřové kýty
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 středně velkou petržel
  • 2 lahůdkové cibulky
  • medvědí česnek, petrželka
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce hl. mouky
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce mleté papriky

Postup cca. 40 min:

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a prolneme s moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Bylinky omyjeme, osušíme, medvědí česnek jen přepůlíme, petrželku nasekáme. V pánvi rozehřejem kapku oleje, na které necháme nejdříve zesklovatět cibulku, pak přidáme kořenovou zeleninu a jakmile má pěknou lesklou barvu, přidáme i medvědí česnek a petrželku. Vše ještě krátce restujeme a dáme stranou. Ve stejné pánvi pak opečeme maso, ke kterému pak přidáme i zeleninu a zasypeme paprikou. Po asi minutě opékání, zalijeme vodou a zaklopíme poklicí. Já použila papiňák, takže bylo maso měkké už během 10 min. Mezitím si připravíme přílohu, my měli bulgur. Na závěr jsem ještě přidala stroužek česneku. Dobrou chuť.