Dokonalé spojení šťavnatého masa, aromatických bylinek a křupavých brambor. Připravte si tento lahodný pokrm plný chutí a vůní!

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 lahůdková cibulka s natí
  • 1 vepřová panenka vcelku (cca. 0,5 kg)
  • 0,1 kg špeku nebo slaniny
  • 0,5 kg nových brambor
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky (rozmarýn, tymián, saturejka, česneková tráva nebo medvědí česnek nebo pažitka)
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup :

Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory omyjeme a pokud jsou větší nakrájíme na menší kousky, přidáme bylinky kromě rozmarýnu, osolíme, přidáme máslo a dáme na chvíli do trouby rozpustit. Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky a dáme opéct na pánvi, mezitím si nakrájíme i česnek, omyjeme vepřovou panenku, kterou osušíme, osolíme a opepříme. Jakmile je špek zpěněný, přendáme ho z pánve do pekáče, na pánev dáme česnek a ze všech stran na ní zprudka opečeme panenku, kterou pak umístíme doprostřed pekáče a pod ni dáme snítky rozmarýnu. Vše pečeme asi hodinu. Přejeme dobrou chuť.