Chutná kombinace kuřecích kousků na zázvoru se zeleninou, která vás okouzlí svou pikantností a rychlou přípravou.
Suroviny (pro 4 osoby):
- 0,5 kg kuřecích prsou nebo steaků
- 1 menší mrkev
- 2 zelené papriky
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- kousek pórku
- kousek zázvoru
- 1 lžička sezamu
- 1 lžička lněného semínka
- worchester
- sůl, pepř, mletá paprika
Postup cca. 30 min.:
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. V misce je osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, ochutíme wochesterem a přidáme sezam. Zakápneme olejem a pořádně promícháme. Nastrouháme si kousek zázvoru (jak velký kousek záleží na tom, jak moc chcete mít směs pikantní), nakrájíme česnek na plátky, mrkev a cibuli na kolečka a papriku na větší kousky. V pánvi rozpálíme trošku oleje, do kterého přidáme zázvor a česnek. Jakmile začne česnek hnědnout, přidáme maso, které zprudka opečeme. Kuřecí kousky dáme stranou a v pánvi necháme zesklovatět cibulku, ke které postupně přisypeme mrkev, papriku a pórek. Jednotlivé druhy zeleniny necháme vždy trošku opéct. Nakonec vrátíme zpět maso, vše promícháme, přisypeme lněné semínko, podlijeme troškou vody a chvíli ještě společně vaříme, než se voda vypaří. Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží. Dobrou chuť.