Suroviny:
1 žlutá cibule
1 červená cibule
1 lahůdková cibulka s natí
1 vepřová panenka vcelku (cca. 0,5 kg)
0,1 kg špeku nebo slaniny
0,5 kg nových brambor
2 stroužky česneku
bylinky (rozmarýn, tymián, saturejka, česneková tráva nebo medvědí česnek nebo pažitka)
1 lžíce másla
sůl, pepř
Příprava:
Cibuli nakrájíme na kolečka, brambory omyjeme a pokud jsou větší nakrájíme na menší kousky, přidáme bylinky kromě rozmarýnu, osolíme, přidáme máslo a dáme na chvíli do trouby rozpustit. Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky a dáme opéct na pánvi, mezitím si nakrájíme i česnek, omyjeme vepřovou panenku, kterou osušíme, osolíme a opepříme. Jakmile je špek zpěněný, přendáme ho z pánve do pekáče, na pánev dáme česnek a ze všech stran na ní zprudka opečeme panenku, kterou pak umístíme doprostřed pekáče a pod ni dáme snítky rozmarýnu. Vše pečeme asi hodinu. Přejeme dobrou chuť.
Napsat komentář