Toto výrazné jídlo vychází z tradičního indického receptu a osloví příznivce exotiky, milovníky koření a krásné vůně dálek. Příprava je opět velmi jednoduchá a naším návodem se nemusíte ničeho bát :).

Suroviny (pro 3 – 4 osoby):

  • 1 balení sojových kostek
  • 1 kl kurkumy mleté
  • 1kl mletého koriandru
  • 1 kl celého římského kmínu
  • 1 kl mletého zázvoru
  • 1kl mletého chilli
  • 1 kl hořčičného semínka
  • Slunečnicový olej
  • 2 papriky bílé
  • 1 mrkev
  • 1 – 2 brambory
  • 250 g červené čočky
  • Sůl

Postup :

Nejprve uvařte sójové kostky podle základního receptu. Připravte si hrnec, zeleninu a brambory si nakrájejte na malé kostky, všechno koření dohromady smíchejte do misky, bude třeba pracovat rychle. Do hrnce nalijte zhruba 1 dcl oleje, stačí jen zaplavit dno. Olej rozpalte. Jakmile je olej dostatečně rozehřátý, všechno koření rychle vsypte do oleje a zakryjte poklicí. Semínka hořčice začnou „popkornovat“, tak ať to nemáte po celé kuchyni. Celou místností se rozprostře úžasná vůně koření, ale nenechte se jí příliš unést a po chvilce, kdy kmín ztmavne, přidejte zeleninu, brambory a sójové kostky, a vše pěkně orestujte spolu s kořením. Je třeba celou směs pořádně míchat aby se nepřipálila. Po asi 2 minutách zalijte vodou (asi 0,5 litru) a zamíchejte. Zasypte červenou čočkou a dejte dusit po dobu asi 15 až 20 minut. Je-li třeba, přilijte ještě vodu, ale pozor, ať nemáte z jídla polévku. A to je všechno :). Jako přílohu si dejte rýži nebo postačí čerstvé pečivo. Dobrou chuť.