Suroviny:
0,5 kg masa (krůtí medailony nebo prso, kuřecí prsa nebo stehenní řízky, vepř. kýta)
1 velká cibuli
1 velká červená paprika
2 velká zelená paprika
1 lahůdková cibulka i s natí (nebo pórek)
můžete přidat jiné druhy zeleniny nebo žampiony
1 vejce
solamyl
1 lžíce hořčice
1 lžíce worchesteru
sůl, pepř, bylinky (my použili medvědí česnek, petržel a mletou papriku)
Příprava:
Maso omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Veškerou očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme spolu s masem do mísy. Přidáme koření, bylinky a vejce a promícháme. Pak pomalu přisypáváme solamyl tak, aby směs byla dostatečně hustá a dali se z ní tvořit placičky. (Pokud máte čas, můžete maso se zeleninou naložit už den dopředu, druhý den pak už jen zahustíte solamylem.) A můžeme smažit. Je dobré nemít pánev rozpálenou úplně na plno, placičky mají tendenci se rychle připalovat. Lepší je smažit na středním plameni. Placičky jsou výborné i za studena se salátem. Jako příloha se hodí brambory na všechny možné způsoby nebo právě salát a rozpečená bagetka. Přejeme dobrou chuť.
Napsat komentář