Zeleninová omáčka s hovězím – využili jsme zbytky ze včerejšího vaření. Chuťová exploze s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Suroviny (pro 2 – 4 osoby):

  • zbytek hovězí pečeně s mrkvičkou a fazolkami
  • 2 lahůdkové cibulky s natí
  • 1 větší červená cibule
  • 1 větší paprika (my měli zelenou 😉
  • 1 menší cuketa
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 5 větších rajčat
  • 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce másla
  • troška kvalitního oleje
  • moučkový cukr na dochucení

Postup :

Na oleji osmahneme nejdříve na kostičky nakrájenou cibuli, ke které přisypeme cibulku i s natí a papriku. Asi po 5 min. směs zasypeme sladkou paprikou, krátce opečeme a přidáme rajčatový protlak, který asi 2 min. restujeme, pak přisypeme cuketu a následně rajčata. Přidáme pečenou mrkvičku a fazolky a ochutíme zbylým kořením. Směs důkladně promícháme, přilijeme trošku vody a přiklopíme pokličkou. Dusíme dokud není všechna zelenina měkká (asi 20 min.), vyndáme bobkový list a nové koření a vše důkladně rozmixujeme. Pokud je omáčka moc hustá, naředíme ji trochou vody. Kdo chce, může si ji propasírovat, my máme radši hustší ;). Omáčku zjemníme máslem a dochutíme solí, pepřem, cukrem. Jako přílohu jsme měli bramborové špecle, omáčka bude výborná také s těstovinami, knedlíkem nebo bramborami. Dobrou chuť 🙂