Chutná kombinace kuřecích křídel na medu a rozmarýnu s česnekovými výhonky, která Vás okouzlí svou sladkokyselou zálivkou.

Suroviny (pro 2 osoby):

  • cca. 0,5 kg kuřecích křídel
  • cca. 50g česnekových výhonků
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • snítku rozmarýnu
  • sůl, trošku červené mleté papriky

Postup :

Na dno pekáčku, ke kterému máme pokličku, rozmístíme rozmarýn. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, nasolíme a dáme do pekáčku na rozmarýn. Zaprášíme červenou paprikou (používáme ji na barvu) , přisypeme nakrájené česnekové výhonky, na každé křídlo dáme kousek másla a trošku medu, podlijeme asi 1dcl vody, přiklopíme pokličkou a dáme péct do trouby asi na 1 hod. při 200°C.

Podáváme na listovém salátu nebo s kuskusem a zeleninovým salátem. Zálivku doporučujeme sladkokyselou se špekem nebo bez, ideálně totiž doplní mírně nasládlou chuť kuřecích křídel.