Suroviny:
krůtí medailonky ca. 0,6 kg
brambory 0,5 kg
3 středně velké mrkve
1 cibule
1-2 stroužky česneku
smetana kelímek a půl
nebo 3 rozšlehaná vejce v trošce mléka
bylinky (čerstvé, zmrazené nebo sušené)
sůl, pepř
1 lžíce másla
Příprava:
Brambory oškrabte, mrkev očistěte a cibuli oloupejte a vše nakrájejte na plátky. Na dně pekáčku nechte rozpustit máslo a pak už vrstvěte nejdříve brambory, na ně mrkev, cibuli, zase brambory, atd. Každou vrstvu posolte a občas popřete, zasypte bylinkami, prostě fantazii se meze nekladou. Jen dávejte pozor, ať to nepřekořeníte ;). Ve smetaně nebo rozšlehaných vejcích rozmíchejte česnek a nalijte na brambory, dejte péct do trouby, ideálně přikryté.
Krůtí medailonky stačí jen dočistit, osolit a opepřit. Asi po 40 min. je přidejte na brambory se zeleninou a zalijte zbytkem smetany nebo vejcí. Dejte do trouby na dalších ca. 40 min, přičemž 20 min. přikryté a 20 min. otevřené, aby získali medailonky trochu barvičku 😉 Nebo je můžete posypat sýrem. Dobrou chuť 🙂
Napsat komentář