Krůtí medailonky pečené na bramborách a mrkvi


Suroviny: 

krůtí medailonky ca. 0,6 kg
brambory 0,5 kg
3 středně velké mrkve
1 cibule
1-2 stroužky česneku
smetana kelímek a půl
nebo 3 rozšlehaná vejce v trošce mléka
bylinky (čerstvé, zmrazené nebo sušené)
sůl, pepř
1 lžíce másla

Příprava:
Brambory oškrabte, mrkev očistěte a cibuli oloupejte a vše nakrájejte na plátky.  Na dně pekáčku nechte rozpustit máslo a pak už vrstvěte nejdříve brambory, na ně mrkev, cibuli, zase brambory, atd.  Každou vrstvu posolte a občas popřete, zasypte bylinkami, prostě fantazii se meze nekladou.  Jen dávejte pozor, ať to nepřekořeníte ;).  Ve smetaně nebo rozšlehaných vejcích rozmíchejte česnek a  nalijte na brambory, dejte péct do trouby, ideálně přikryté.
Krůtí medailonky stačí jen dočistit, osolit a opepřit. Asi po 40 min. je přidejte na brambory se zeleninou a zalijte zbytkem smetany nebo vejcí.  Dejte do trouby na dalších ca. 40 min, přičemž 20 min. přikryté a 20 min. otevřené, aby získali medailonky trochu barvičku 😉 Nebo je můžete posypat sýrem.  Dobrou chuť 🙂



Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *