Hovězí nudličky s podzimní zeleninou

Tento recept je vhodný jak pro sportovce, tak i jako příkrm pro děti (tedy, když ho neosolíte a rozmixujete ;))
IMG_2871Suroviny: (pro 4 osoby)
cca. 500g hovězího zadního masa
1 větší cibule
1 větší mrkev
kousek pórku
kousek dýně Hokkaido
kousek bílého zelí
4 stroužky česneku
sůl, pepř, bobkový list, tymián
1 lžíce sezamu
olej

Příprava:
Cibuli, česnek a pórek si nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kolečka, dýni a zelí na malé kousky. Maso si omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a nasolíme. V pánvi si rozehřejeme olej, na kterém necháme zesklovatět cibulku, přidáme česnek a krátce opečeme, pak přidáme maso, které necháme z prudka zatáhnout (kdyby vám pustili moc vody, směs zceďte a šťávu si uchovejte, až se vše opeče, můžete ji do pánve vrátit). Jakmile je maso opečené, přidejte mrkev a opět krátce opékejte, pak vše zalijte vodou, zaklopte pokličkou a duste. Cca. 10 min. předtím, než je maso měkké, přisypte do pánve dýni a zelí, přidejte bylinky a sezam a vše osolte a opepřete, případně dolijte trochu vody. My měli jako přílohu brambory opečené na grilu, když necháte trochu více šťávy, ke směsy bude výborná i rýže nebo třeba kuskus. Dobrou chuť.

IMG_2857IMG_2860IMG_2862IMG_2865IMG_2870


Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *