Chutná kombinace kuřecích nudliček s česnekovými výhonky a jarní zeleninou. Osvěžující a rychlý recept pro letní dny!
Suroviny (pro 2 osoby):
- 0,5 kg kuřecích stehenních steaků
- cca. 100g špeku nebo anglické slaniny
- cca. 50g česnekových výhonků
- 2 menší mrkvičky
- cca. 100g čerstvého hrášku
- 2 jarní cibulky
- sůl, pepř
- bylinky: citrónový tymián, saturejka
- 1 lžíce oleje
Postup cca. 30 min.:
Kuřecí stehenní steaky očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, zakápneme troškou oleje a necháme chvíli na lince odpočinout. Špek nebo slaninu si nakrájíme na malé kostičky, které necháme mírně vyškvařit na trošce oleje, přidáme nakrájené (asi na velikost fazolových lusků) česnekové výhonky a po chvíli nakrájenou jarní cibulku. Jakmile se vše pěkně orestuje, dáme směs bokem a na pánvi zprudka osmahneme kuřecí kousky. K masu vrátíme orestovanou směs a přidáme nakrájenou mrkev a bylinky. Až se nám trochu opeče i mrkev, směs podlijeme troškou vody a zakryjeme pokličkou. Mezitím si vyloupeme hrášek, který přidáváme až zhruba 5 min. před dokončením jídla.
V horkých dnech se jako příloha výborně hodí listový salát s hořčicovou nebo majonézovou zálivkou.