Dokonalá kombinace šťavnatého masa a osvěžující zeleniny. Vyzkoušejte tento rychlý a chutný recept plný lahodných příchutí.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 0,5 kg vepřové panenka
  • 1 červená cibule
  • 1 žlutá cibule
  • snítka rozmarýnu
  • sůl, pepř, česnek (nebo česneková pasta)
  • zelenina na gril (cuketa, paprika)
  • 1 lžíce panenského oleje
  • oblíbené koření nebo bylinky na zeleninu (já použila tentokrát čubricu)
  • Cena surovin na www.farmbox.cz cca. 180 Kč.

Postup cca. 30min.:

Zeleninu na gril očistíme, nakrájíme, dáme do misky, posypeme kořením nebo bylinkami, zakápneme olejem a promícháme. Panenku očistíme, nakrájíme na medajlonky, kloubami na ruce trošku „naklepeme“, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi si rozpálíme olej, na který dáme nejdříve snítky rozmarýnu a hned na to panenku, kterou necháme zprudka zatáhnout. Maso dáme stranou, rozmarýn už potřebovat nebudeme, pokud se nám na pánvi něco přichytilo, seškrabeme to vařečkou. Do pánve přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, jakmile zhnědne, vrátíme zpět maso, které podlijeme asi 100 ml vody a pod pokličkou necháme chvíli podusit. (dle potřeby přilijeme vodu) Zeleninu ugrilujeme (na el. grilu to trvá max. 15 min.) a může podávat. Dobrou chuť.