Vepřová panenka na paprikách: šťavnaté maso s křupavým špekem a aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento lahodný recept plný chutí!

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 1 vepřová panenka cca. 0,5kg
  • cca. 100g uzeného špeku
  • 2 větší cibule
  • 6 brambor
  • 1 velká červená paprika
  • 1 velká zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy, snítka rozmarýnu a tymiánu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce másla

Postup cca. 1 hodina:

Panenku omyjeme, osušíme, pořádně nasolíme a vetřeme do ní česnek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli a omytou papriku nakrájíme na větší kousky, stejně jako špek. Směs osolíme, přidáme bylinky a máslo a dáme vše na chvilku do trouby, aby se máslo rozpustilo, pak vše znovu promícháme a doprostřed dáme vepřovou panenku a podlijeme trochou vody. Pečeme cca. 30 min. na 200°C zakryté pokličkou a cca. 15 min. odkryté, aby panenka získala barvu. Pak už stačí jen panenku nakrájet a servírovat. Dobrou chuť.