Vegetariánské chilli con carne

chilliconcarne

Jeden z nejrychlejších receptů na přípravu a opravdu není náročný. Také je to jeden z mála receptů, kdy nevaříte sóju předem, ale až při samotné přípravě. Prostě jen mícháte vše hlava nehlava. A nebojte se chilli, rozpalte to pořádně. 🙂

SUROVINY

  • 1 balení sójového granulátu Ekoprodukt
  • 1 konzerva fazolí (můžete si vybrat jaké máte rádi)
  • 3 střední cibule
  • ½ pórku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 4 hřebíčky
  • 4 polévkové lžíce mleté papriky sladké
  • Sladká chilli omáčka Ekoprodukt

POSTUP

V hrnci na oleji osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, ale pozor, mícháme jen chviličku, aby zavoněla, ale nezhořkla. Poté přidáme fazole i s nálevem, hřebíček a uvedeme k varu. Pokud se připaluje, podlijeme trochou vody. Následně přidáváme rajčata z plechovky, pórek nakrájený na kolečka, plátky česneku a chilli omáčku. Všechno pořádně promícháme a zasypeme suchým granulátem. Granulát si bude brát dost vody, tak se nebojte podlévat, ale pozor ať nevaříte polévku! Podle chuti osolíme, osladíme a přidáme oregano. Povaříme spolu asi 10 minut a máme hotovo. Opravdu jednoduchý a rychlý recept. Zvládne ho každý! 🙂

TIP

Nejlepší přílohou je čerstvý voňavý chléb.


Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *