KRŮTÍ TAŽÍN S HRACHEM A CIZRNOU

IMG_1525

Suroviny: 
1 kg krůtích stehen
1 hrst předem namočeného hrachu
1 hrst předem namočené cizrny
0,5 kg brambor
20 dkg pórku
2 větší mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 větší cibuli
2 stroužky česneku
worchester
sůl, pepř a bylinky dle chuti

Příprava:
Brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, pórek a cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku rozčtvrtíme. Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Všechnu zeleninu smícháme v pekáčku dohromady s hrachem a cizrnou. Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a bylinkami. Krůtí stehna osolíme a opepříme a necháme na pánvi rychle opéct ze všech stran. Poté přidáme do pekáčku. Vše podlijeme trochou vodu, přikryjeme a dáme péct do trouby.
Pečte min. 2 hodiny zakryté a pak ca. 30 min. otevřené. Čím více času na pečení máte, tím lépe. Nejlépe se spojí všechny chutě, když se tažín peče na menší teplotu delší dobu (př. na 150° 3,5 hod., ale záleží na Vaší troubě). Dobrou chuť. 🙂






Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *