Krůtí tažín s hrachem a cizrnou – dokonale se spojují vůně bylinek, šťavnaté krůtí maso a lahodná chuť zeleniny.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 1 kg krůtích stehen
  • 1 hrst předem namočeného hrachu
  • 1 hrst předem namočené cizrny
  • 0,5 kg brambor
  • 20 dkg pórku
  • 2 větší mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1 větší cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • worchester
  • sůl, pepř a bylinky dle chuti

Postup :

Brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, pórek a cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku rozčtvrtíme. Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Všechnu zeleninu smícháme v pekáčku dohromady s hrachem a cizrnou. Ochutíme solí, pepřem, worchestrem a bylinkami. Krůtí stehna osolíme a opepříme a necháme na pánvi rychle opéct ze všech stran. Poté přidáme do pekáčku. Vše podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby.

Pečte min. 2 hodiny zakryté a pak ca. 30 min. otevřené. Čím více času na pečení máte, tím lépe. Nejlépe se spojí všechny chutě, když se tažín peče na menší teplotu delší dobu (př. na 150° 3,5 hod., ale záleží na Vaší troubě). Dobrou chuť. 🙂