Díky velikonočnímu prodlouženému víkendu jsem měla zase chvilku čas užít si vaření. Tento recept je inspirován Deníkem Dity P. Výsledek je však díky použitým ingrediencím jiný a musím říct, že skvělý.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 1 kg krůtích stehen (paliček)
  • 1 velkou zelenou papriku
  • 4 rajčata
  • 1 velkou cibuli
  • 1 menší cuketu
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • tymián, petržel
  • sůl, pepř

Postup cca. 2,5 hod.:

Krůtí stehna omyjeme, osušíme, nasolíme a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso dáme do pekáčku. Všechnu zeleninu si nakrájíme na větší kousky a opékáme na pánvi, nejdříve cibuli, pak přidáme papriku, po chvíli cuketu. Než dáme do pánve i rajčata, přidáme protlak, který krátce orestujeme. Na závěr do směsi zamícháme také hrst tymiánu a hrst petržele a zalijeme vínem. Osolíme, opepříme a směs přidáme do pekáčku k masu. Troubu si předehřejeme na 220°C, při této teplotě pečeme cca. 30 min. zakryté, pak teplotu stáhneme na 180°C a pečeme další hodinu, na posledních cca. 30 min. odkryjeme, aby se nám udělala kůrčička, a občas polijeme výpekem. My jsme měli jako přílohu pečené brambory. Pochutnáte si i na kuskusu, bulguru nebo rýži.

Tip: pokud vám maso zbyde, použijte ho do rizota. Já jen uvařila rýži, obrala zbytky masa z kostí a promíchala i s výpekem, přidala hrášek a rizoto bylo hotové.