Králík pečený na hořčici a víně

U tohoto receptu jsem se nechala inspirovat v časopisu Apetit, který mi již pár let předplácí moje milá tchýně jako dárek k Vánocům a já jí za to moc děkuji 🙂
IMG_2393


Suroviny: (pro 4 lidi)
1 králíka
100 – 150 g rozpuštěného másla
250 ml smetany ke šlehání
100 – 200 g kvalitního špeku
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce plnotučné hořčice
150 ml bílého vína
tymián, sůl, pepř
brambory
1 velká cibule

Příprava:  
Králíka naporcujte. Do pekáčku, ke kterému máte i poklop, dejte na dno nakrájený špek a trošku tymiánu, na to umístěte osolené a opepřené části králíka a „posypte“ tymiánem. V mističce smíchejte rozpuštěné máslo s hořčicí a smetanou. Touto směsí polijte králíka a celé to podlijte bílým vínem. Zavřete a strčte do trouby vyhřáté na cca. 180°C. V původním receptu psali, že se to má péct asi 50 min. na 200°C, já to raději pekla 1,5 hod. při menší teplotě. Asi 20 min. před dopečením, jsem sundala pokličku, aby králík získal kůrčičku. Králíka vyndejte a omáčku dle potřeby zahustěte.
Zatímco se králík pekl, uvařila jsem si brambory, opekla na kostičky nakrájenou cibuli a špek, které jsem přidala ke šťouchaným bramborám dohromady asi s 1 lžící másla. Mňam to byla dobrota 🙂
IMG_2384IMG_2386IMG_2388IMG_2390IMG_2394


Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *