Dokonalá kombinace šťavnatého masa a aromatického vína, doplněná lahodnou přílohou. Vyzkoušejte tento recept plný bohatých chutí a užijte si skvělou večeři pro 4 osoby.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • cca. 0,5 kg hovězí roštěné nebo hovězího zadního
  • 2 papriky
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • cca. 100 ml. červeného vína
  • bobkový list, nové koření, snítka rozmarýnu
  • sůl, pepř, troška mouky
  • lžička oleje
  • hrneček bulguru

Postup cca. 1 hod.:

Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na medajlonky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibule i papriky nakrájíme najemno. V hrnci (ideálně papiňáku) osmahneme nejdříve cibulku, pak přidáme papriku, jakmile zesklovatí přidáme česnek a koření, mírně promícháme a dáme na chvíli stranou. Ve stejném hrnci osmahneme zprudka z obou stran maso, ke kterému pak vrátíme zpět zeleninu a směs zalijeme vínem. Jakmile se víno skoro vypaří, zalijeme vše vodou (asi 150 ml.) a necháme dusit do měkka. Mezitím si připravíme bulgur, který podáváme jako přílohu.