Recept na tvarohovou bábovku mám z časopisu Albert , a protože s touto bábovkou sklidím vždy velký úspěch, chci se s vámi podělit o recept

Suroviny (pro 2 – 4 osoby):

  • 4 vejce
  • 300g mouky (1/2 hladké a 2/2 polohrubé)
  • 200g másla (změklého)
  • 250g tvarohu
  • 200g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • na vymazání formu kousek másla a hrubou mouku

Postup :

Nejdříve si ušleháme žloutky s cukrem a změklým máslem. Do této směsi pak postupně přidáváme tvaroh. V mističce promícháme mouky s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a suchou směs postupně přidáváme k mokré. Vždy se nejdříve ujistíme, zda se nám vše dobře promíchalo. Na závěr si z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do těsta. Nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na cca. 170°C asi 45 min.

Tip pro vás: nastrouhejte do těsta trochu kůry z bio citrónu, bábovka tím získá jiný šmrnc a úžasně voní. Část těsta lze smíchat s kakem či mletými ořechy a udělat tak bábovku dvoubarevnou.