Suroviny: (pro 2 osoby)
0,5 kg hovězího zadního
7 menších brambor
1 palice mladého česneku s natí
1 cibule
3 rajčata
bobkový list, tymián, oregáno
sůl, pepř
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
Příprava:
Hovězí maso omyjeme a osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř. Na pánvi si rozehřejeme lžíci sádla, na které maso opečeme zprudka ze všech stran. Připravíme si pekáček, ke kterému máme pokličku. Brambory očistíme, rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (záleží na velikosti), k nim přidáme nakrájený česnek a cibuli, bobkový list a tymián, osolíme, opepříme a promícháme. Doprostřed vložíme opečené maso, na brambory dáme kousek másla, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby asi na 1,5 hod na 200°C. Mezitím si nakrájíme rajčata na měsíčky, které poté přidáme do pekáčku i s lístky oregána. Vše opět promícháme a vrátíme ještě asi na 30 min. do trouby. Přejeme dobrou chuť.
Napsat komentář