Vychutnejte si šťavnaté pečené hovězí s bramborami a rajčaty, které se rozplývá na jazyku. Perfektní kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí.

Suroviny (pro 2 osoby):

  • 0,5 kg hovězího zadního
  • 7 menších brambor
  • 1 palice mladého česneku s natí
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • bobkový list, tymián, oregáno
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla

Postup :

Hovězí maso omyjeme a osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř. Na pánvi si rozehřejeme lžíci sádla, na které maso opečeme zprudka ze všech stran. Připravíme si pekáček, ke kterému máme pokličku. Brambory očistíme, rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (záleží na velikosti), k nim přidáme nakrájený česnek a cibuli, bobkový list a tymián, osolíme, opepříme a promícháme. Doprostřed vložíme opečené maso, na brambory dáme kousek másla, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby asi na 1,5 hod na 200°C. Mezitím si nakrájíme rajčata na měsíčky, které poté přidáme do pekáčku i s lístky oregána. Vše opět promícháme a vrátíme ještě asi na 30 min. do trouby. Přejeme dobrou chuť.