KVĚTÁKOVÝ NÁKYP

IMG_1133

Suroviny:
1 květák
2 jarní cibulky
nebo 1 menší pórek
2 stoužky česneku
10 dkg uzeného
2-3 vejce (dle vel. květáku)
6 plátků uzeného sýra
sůl
pepř
bylinky(petržel, pažitka)

Příprava:
Květák uvařte v osolené vodě a nechte dobře okapat. Pak ho rozmačkejte, dejte do pečící nádoby a smíchejte s nakrájeným uzeným a cibulkou. Osolte a opepřete, přidejte bylinky.
Do hrníčku si rozklepněte vejce, rozšlehejte s rozmačkaným česnekem a nalijte na květákovou směs. Zakryjte plátky sýra a dejte péct do trouby asi na 20 min. při 200 st.. Podávejte s vařenými bramborami.  Výborný i za studena.
Tip: Pokud vám zbyli uvařené brambory třeba z předešlého dne, nakrájejte pod květákovou směs a dejte zapéct společně.


Publikováno

v kategorii

,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *