Květákový nákyp s uzeným sýrem a bylinkami – dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si výborný pokrm plný bílkovin a vlákniny.

Suroviny (pro 3 – 4 osoby):

  • 1 květák
  • 2 jarní cibulky
  • nebo 1 menší pórek
  • 2 stoužky česneku
  • 10 dkg uzeného masa
  • 2-3 vejce (dle vel. květáku)
  • 6 plátků uzeného sýra
  • sůl
  • pepř
  • bylinky(petržel, pažitka)

Postup :

Květák uvařte v osolené vodě a nechte dobře okapat. Pak ho rozmačkejte, dejte do pečící nádoby a smíchejte s nakrájeným uzeným a cibulkou. Osolte a opepřete, přidejte bylinky.

Do hrníčku si rozklepněte vejce, rozšlehejte s rozmačkaným česnekem a nalijte na květákovou směs. Zakryjte plátky sýra a dejte péct do trouby asi na 20 min. při 200 st.. Podávejte s vařenými bramborami. Výborný i za studena.

Tip: Pokud vám zbyli uvařené brambory třeba z předešlého dne, nakrájejte pod květákovou směs a dejte zapéct společně.