Chutná kombinace kuřecích kousků na zázvoru se zeleninou, která vás okouzlí svou pikantností a rychlou přípravou.

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 0,5 kg kuřecích prsou nebo steaků
  • 1 menší mrkev
  • 2 zelené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • kousek pórku
  • kousek zázvoru
  • 1 lžička sezamu
  • 1 lžička lněného semínka
  • worchester
  • sůl, pepř, mletá paprika

Postup cca. 30 min.:

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. V misce je osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, ochutíme wochesterem a přidáme sezam. Zakápneme olejem a pořádně promícháme. Nastrouháme si kousek zázvoru (jak velký kousek záleží na tom, jak moc chcete mít směs pikantní), nakrájíme česnek na plátky, mrkev a cibuli na kolečka a papriku na větší kousky. V pánvi rozpálíme trošku oleje, do kterého přidáme zázvor a česnek. Jakmile začne česnek hnědnout, přidáme maso, které zprudka opečeme. Kuřecí kousky dáme stranou a v pánvi necháme zesklovatět cibulku, ke které postupně přisypeme mrkev, papriku a pórek. Jednotlivé druhy zeleniny necháme vždy trošku opéct. Nakonec vrátíme zpět maso, vše promícháme, přisypeme lněné semínko, podlijeme troškou vody a chvíli ještě společně vaříme, než se voda vypaří. Podáváme s bulgurem, kuskusem nebo rýží. Dobrou chuť.