Králičí maso mám ráda, ale už jsem měla po krk klasické úpravy na hořčici a tak jsem zkusila využít jiného receptu původně s vepřovým a vznikla z toho následující mňamka ;).

Suroviny (pro 4 – 5 osob):

  • 1 králík
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 velká petržel
  • kousek celeru
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce másla
  • bobkový list, nové koření, hřebíček
  • sůl, pepř

Postup cca 2 – 2,5 hod:

Králíka naporcujeme. Přední a zadní běhy a hřbet nasolíme a opepříme. Ostatní odřezky masa můžeme použít na králičí polévku. Nakrájíme si očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli. Zeleninu dáme na dno pekáčku, přidáme všechno koření (v tomto případě pepř celý) a máslo a dáme na chvíli do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak zeleninu promícháme a dáme na ni naporcovaného králíka, podlijeme trochou vody. Pečeme cca. 1 – 1,5 hod. zakryté a pak ještě 0,5 hod. odkryté. V průběhu maso několikrát otočíme. Podáváme s brambory.

Tip: pokud máte čas a chuť, doporučuji králíka nechat nejdříve zatáhnout na pánvi a pak na stejné pánvi zeleninu osmahnout do zlatova, teprve potom dát vše do pekáče.