Možná si řeknete, co je na tom. Ano, jedná se o běžnou klasiku, nicméně na našem shopu najdete obědový farmbox „pečenou krkovici“ a k tomu patří recept, tak tady je 😉
Suroviny (pro 4 – 6 osob):
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sádla
- sůl, pepř, kmín
- 0,5 kg mrkve
- brambory (množství dle osob)
Postup cca. 1,5 hod.:
Krkovičku omyjte, osušte, pořádně nasolte a vetřete do ní česnek, pak ji posypte kmínem a dejte do pekáčku na sádlo a podlijte trochou vody. Strčte do rozehřáté trouby na cca. 200°C a pečte cca. 1 hod. zakryté a dalších cca. 20 min. odkryté, aby měla kůrčičku. Cibulku si nakrájejte na jemno, v hrnci nebo na pánvi rozehřejte máslo, na kterém nechte cibulku zesklovatět, poté přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli opékejte. Pak zalijte trochou vody a duste do měkka. Podáváme s vařenými bramborami.