Možná si řeknete, co je na tom. Ano, jedná se o běžnou klasiku, nicméně na našem shopu najdete obědový farmbox „pečenou krkovici“ a k tomu patří recept, tak tady je 😉

Suroviny (pro 4 – 6 osob):

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sádla
  • sůl, pepř, kmín
  • 0,5 kg mrkve
  • brambory (množství dle osob)

Postup cca. 1,5 hod.:

Krkovičku omyjte, osušte, pořádně nasolte a vetřete do ní česnek, pak ji posypte kmínem a dejte do pekáčku na sádlo a podlijte trochou vody. Strčte do rozehřáté trouby na cca. 200°C a pečte cca. 1 hod. zakryté a dalších cca. 20 min. odkryté, aby měla kůrčičku. Cibulku si nakrájejte na jemno, v hrnci nebo na pánvi rozehřejte máslo, na kterém nechte cibulku zesklovatět, poté přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli opékejte. Pak zalijte trochou vody a duste do měkka. Podáváme s vařenými bramborami.