Vychutnejte si šťavnaté hovězí nudličky na česneku se zeleninou, které se spojují do dokonalého souznění chutí.

Suroviny (pro 2 osoby):

  • 300g hovězí vyzrálý nízký roštěnec
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1 velká červená paprika
  • 1 cibule
  • hrst mraženého hrášku nebo malá plechovka sterilovaného
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • hrst petržele
  • worchester
  • sůl, pepř
  • kvalitní olej
  • 0,5 kg brambor

Postup :

Brambory nakrájíme na hranolky, v míse prolneme s trochou oleje a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby ca. na 200° (horkovzdušná 180°). Hovězí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev, petržel a papriku nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Na pánvi zahřejeme olej a zprudka na něm opečeme maso. Vyndáme ho z pánve, pánev trochu očistíme papírovou utěrkou. Do pánve dáme kapku nového oleje, na kterém opečeme prolisovaný česnek se zázvorem. Přidáme cibuli, mrkev a petržel a za občasného míchání opékáme na středním plameni asi 15 min., pak přidáme papriku a opékáme dalších ca. 10 min. Do pánve vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme worchester, hrst petržele a dalších asi 10 min. opékáme, než se spojí všechny chutě dohromady. Těsně před koncem přidáme hrášek.

Dobrou chuť.