Nejradši vařím tak, že se podívám do lednice a špajzu a z toho, co tam najdu, něco vymyslím a tak nějak vznikl i tento recept. Navíc byl rychle hotový.
Suroviny: (pro 4 osoby)
0,5 kg vepřové kýty
2 středně velké mrkve
1 středně velkou petržel
2 lahůdkové cibulky
medvědí česnek, petrželka
1 palička česneku
1 lžíce hl. mouky
sůl, pepř
3 lžíce mleté papriky
Příprava: (cca. 40 min)
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a prolneme s moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Bylinky omyjeme, osušíme, medvědí česnek jen přepůlíme, petrželku nasekáme. V pánvi rozehřejem kapku oleje, na které necháme nejdříve zesklovatět cibulku, pak přidáme kořenovou zeleninu a jakmile má pěknou lesklou barvu, přidáme i medvědí česnek a petrželku. Vše ještě krátce restujeme a dáme stranou. Ve stejné pánvi pak opečeme maso, ke kterému pak přidáme i zeleninu a zasypeme paprikou. Po asi minutě opékání, zalijeme vodou a zaklopíme poklicí. Já použila papiňák, takže bylo maso měkké už během 10 min. Mezitím si připravíme přílohu, my měli bulgur. Na závěr jsem ještě přidala stroužek česneku. Dobrou chuť.
Napsat komentář