Vepřové nudličky s kořenovou zeleninou a medvědím česnekem

Nejradši vařím tak, že se podívám do lednice a špajzu a z toho, co tam najdu, něco vymyslím a tak nějak vznikl i tento recept. Navíc byl rychle hotový. IMG_3326

Suroviny: (pro 4 osoby)
0,5 kg vepřové kýty
2 středně velké mrkve
1 středně velkou petržel
2 lahůdkové cibulky
medvědí česnek, petrželka
1 palička česneku
1 lžíce hl. mouky
sůl, pepř
3 lžíce mleté papriky

Příprava: (cca. 40 min)
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a prolneme s moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Bylinky omyjeme, osušíme, medvědí česnek jen přepůlíme, petrželku nasekáme. V pánvi rozehřejem kapku oleje, na které necháme nejdříve zesklovatět cibulku, pak přidáme kořenovou zeleninu a jakmile má pěknou lesklou barvu, přidáme i medvědí česnek a petrželku. Vše ještě krátce restujeme a dáme stranou. Ve stejné pánvi pak opečeme maso, ke kterému pak přidáme i zeleninu a zasypeme paprikou. Po asi minutě opékání, zalijeme vodou a zaklopíme poklicí. Já použila papiňák, takže bylo maso měkké už během 10 min. Mezitím si připravíme přílohu, my měli bulgur. Na závěr jsem ještě přidala stroužek česneku. Dobrou chuť.

IMG_3314IMG_3316IMG_3324


Publikováno

v kategorii

, ,

Autor:

Šťítky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *