Tento recept je vynikající na nedělní oběd. Přeci jen trošku to trvá, ale stojí to za to. Když máte rádi dobré jídlo, na této netradiční svíčkové si pochutnáte. Udělá vám doma pěknou sváteční atmosféru a kravičky vesele běhají dál po louce.
SUROVINY
- 2 menší cibule
- 4 bobkové listy
- 100g celeru
- sůl
- 100g petržele
- rostlinný olej
- cukr
- 10 kuliček celého černého pepře
- 250g mrkve
- 2 lžíce octa
- 7 kuliček nového koření
- 1 balíček sójových plátků Ekoprodukt
- 500ml sójového mléka (může být i kravské)
- Bujón Ekoprodukt
POSTUP
Sójové plátky připravíme podle základního receptu. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. V hrnci si rozehřejeme olej a připravenou zeleninu osmahneme. Přidáme nové koření, bobkový list a pepř. Sójové plátky přidáme k zelenině a zalijeme trochou vody s jednou polévkovou lžící bujónu. Okyselíme octem. Celé asi 20 minut povaříme. Pak sójové plátky vyndáme ven a mixérem vše důkladně rozmixujeme. Vznikne nám kaše, kterou si dochutíme cukrem, octem, solí dle chuti a mlékem (sójovým) naředíme na hustotu omáčky. Jakmile jsme spokojeni, vložíme zpět sójové plátky a vše spolu ještě 5 minut povaříme. A máme hotovo.
TIP
Pokud si svíčkovou uvaříte předem a necháte v lednici uležet 1 až 2 dny, bude ještě lepší. Nebojte se, je to jednoduché a moc dobré :-). Dobrou chuť.
Napsat komentář