Suroviny (pro 2 osoby):
0,5 kg kuřecích stehenních steaků
cca. 100g špeku nebo anglické slaniny
cca. 50g česnekových výhonků
2 menší mrkvičky
cca. 100g čerstvého hrášku
2 jarní cibulky
sůl, pepř
bylinky: citrónový tymián, saturejka
1 lžíce oleje
Příprava: (cca. 30 min.)
Kuřecí stehenní steaky očistíme a nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, zakápneme troškou oleje a necháme chvíli na lince odpočinout. Špek nebo slaninu si nakrájíme na malé kostičky, které necháme mírně vyškvařit na trošce oleje, přidáme nakrájené (asi na velikost fazolových lusků) česnekové výhonky a po chvíli nakrájenou jarní cibulku. Jakmile se vše pěkně orestuje, dáme směs bokem a na pánvi zprudka osmahneme kuřecí kousky. K masu vrátíme orestovanou směs a přidáme nakrájenou mrkev a bylinky. Až se nám trochu opeče i mrkev, směs podlijeme troškou vody a zakryjeme pokličkou. Mezitím si vyloupeme hrášek, který přidáváme až zhruba 5 min. před dokončením jídla.
V horkých dnech se jako příloha výborně hodí listový salát s hořčicovou nebo majonézovou zálivkou.
Napsat komentář