Suroviny:
2 mrkve,
1 petržel,
kousek celeru,
6 brambor,
3 kuřecí stehna,
kousek másla,
2 stroužky česneku,
1 cibule,
1 jarní cibulka,
1dcl bílého vína,
citronová šťáva z půlky menšího citrónu
tymián, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, paprika.
Příprava:
Mrkev, petržel, cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, celer pak na větší kostičky. Zeleninu nasypeme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn, bobkový list, citronovou šťávu a rozmačkaný česnek, navrch dáme 3 lžíce másla. Pekáč strčíme do trouby, aby se rozpustilo máslo, pak přilijeme víno a vše dobře promícháme. Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí čtvrtky, které osolíme, opepříme a posypeme paprikou a tymiánem. Tyto pak dáme na zamíchanou zeleninu a na každé dáme kousek másla. Pekáč pak přikryjeme a dáme do trouby asi na 200°C. Pečeme asi 1 hod. zakryté a pak asi 30 min. odkryté, aby se nám vytvořila kůrčička na kuřatech. Občas maso polijeme šťávou.
Napsat komentář