Máme tu další recept z dílny naší Lucky, který najdete také na jejím blogu: http://nejuzasnejsipritelkyne.cz/ Suroviny: (pro 4 osoby)
500g krůtích prsních řízků
1 cibule
1 stroužek česneku
0,5 l masového vývaru ( já měla kuřecí)
300 g čerstvých žampionů
rýže Basmati bílá
snítka rozmarýnu
sůl, pepř, koření na bílé maso
rýžová mouka na zahuštění
1 dl smetany
Příprava: cca. 1 hod.
Ze všeho nejdřív jsem si uvařila silný kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, ale samozřejmě se dá nahradit kostkou slepičky, kterou ale moc nepoužíváme.
Maso si nakrájíme na větší nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a zasypeme kořením spolu s nakrájeným tymiánem. Já ještě přidávám kapku limetky a nechám marinovat. Oloupeme si cibuli a česnek a smažíme je asi na lžíci másla. Mezitím si oloupeme žampiony-kdo nechce nemusí- a nakrájíme je na plátky nebo silnější pláty. Maso přidáme k cibuli s česnekem a chvíli necháme pouštět šťávu až se maso zatáhne. V tuto chvíli přidávám i žampiony, nechám chvilku osmahnout a zalijeme asi 3 deci vývaru tak, aby se směs ještě chvíli dusila.
Mezitím si připravíme rýži nebo těstoviny klasickým způsobem. Já mám raději tvrdší rýži, ale přítel by jistě ocenil i těstoviny. Maso bychom měli dusit takových 20-25 minut dokud není měkké. V tuto chvíli přidáváme deci smetany a zahustíme rýžovou moukou.
Omáčku ještě dosolíme a dochutíme dle libosti a můžeme podávat
Napsat komentář