Suroviny:
1 menší dýně Hokkaido
1 menší celer
3 mrkve
2 petržele
1 cibule
2 stroužky česneku
zeleninový bujón
0,5 kg kuřecích nebo krůtích nudliček
tvaroh dle chuti
zakysaná smetana dle chuti
trochu másla
sůl, pepř
stará houska nebo rohlík
Příprava:
Kořenovou zeleninu oloupejte, nakrájejte na větší kousky a dejte vařit spolu s cibulí a česnekem. Dýni očistěte, nakrájejte a dejte péct na másle do trouby dokud není měkká.
Zeleninový vývar dolaďte bujónem a přidejte do něj měkkou dýni. Nakrájejte housku na kostičky a dejte péct do trouby na másle a oleji v poměru asi 50 na 50. Polévku rozmixujeme, osolíme, opepříme, dochutíme tvarohem a zakysanou smetanou. Na závěr zprudka opečte osolené a opepřené kuřecí nebo krůtí nudličky. A můžete servírovat s upečenými houstičkami. Je vynikající 🙂 Kuřecí nebo krůtí nudličky osolte a opepřete, chvíli před tím, než bude polévka hotové, je zprudka opečte na pánvi.
Kuřecí nebo krůtí nudličky osolte a opepřete, chvíli před tím, než bude polévka hotové, je zprudka opečte na pánvi.
Napsat komentář