Krůtí prso plněné sušenými rajčátky se „žlutou“ krustou

Tento recet patří k mým nejoblíbenějším. Vychází z receptu na plněné krůtí prso, které tu na blogu již najdete. A protože já obecně ráda peču maso, tak jsem jednou vymyslela marinádu, do které jsem přidala žloutky, recepty jsem pak zkombinovala a hurá, vznikla tato dobrota :)

Suroviny:

0,5 kg krůtího prsa
hrst sušených rajčátek
hrst pažitky, česnekové trávy nebo medvědího česneku
asi 4 plátky sušené šunky
sůl, pepř
na marinádu: 1 žloutek, sůl, pepř, trošku bylinek, pro které jste se rozhodli, koření chakalaka a lžička sladké chilli omáčky

Příprava: (cca. 10 min. + 1 hod. pečení)

Omyjte a osušte krůtí prso, které pak podélně nařízněte, abyste si vytvořili kapsu. Nakrájejte rajčata, bylinky a sušenou šunku a rozprostřete na maso. Prso uzavřete, můžete použít buď takové „žížalky“, které používám já nebo jednoduše „zašijte“ maso po krajích párátky. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte ze všech stran. Pak ho dejte do pekáčku a potřete marinádou, kterou jste si připravili smícháním všech ingrediencí. Podle toho, jaký používáte pekáček, maso buď trošku podlijte nebo ne. Během pečení maso ještě zhruba 3x potřete marinádou. Pečte na cca. 200 °C hodinu a nebo na 180°C 1,5 hodiny. Pokud čas máte, doporučuji druhou variantu, maso je šťavnatější. Dobrou chuť

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *