Jablečno – mrkvové muffiny

Prázdniny se neúprosně nachýlily ke svému konci a školka a škola nám začíná dýchat za krk. A spolu se zařizováním nezbytných věcí jako papučky a výtvarné pomůcky přichází na mysl i co do krabičky na svačinku aby to chutnalo a zároveň to bylo zdravé:-) Mám pro vás skvělé vláčné voňavé muffiny, ve kterých se ztratí nejen jablko, ale i mrkvička, které společně dodají výsledku báječnou vlahost.

Suroviny: (12 muffinů)
200 g jablka a mrkve
180 g hrozinek nebo sušených brusinek (kombinuji půl napůl)
2 vajíčka
100 g panenského slunečnicového oleje
80 g třtinového cukru
2 lžíce chia semínek
100 g ovesných vloček
100 g celozrnné špaldové mouky
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
lžička mleté skořice
hrst oříšků a rozinek (brusinek) na ozdobení muffinů

Příprava: (cca. 45 min.)
Polovinu rozinek či brusinek zalijte horkou vodou, plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a rozehřejte si troubu na 180 stupňů.
Do mixeru, či nádoby se sekacím nožem vložte jablko, mrkev, polovinu namočených rozinek či brusinek, vejce, olej, třtinový cukr, ovesné vločky, sůl, semínka a skořici. Rozmixujte na hladkou hmotu (trvá to cca jednu minutu, pokud podobný přístroj nemáte, vystačíte si i s ponorným mixérem, ale tam počítejte s delším časem na mixování).
Do mísy prosejte mouku, sůl a kypřící prášek a vmíchejte k nim hladce rozmixovanou hmotu a druhou polovinu sušeného ovoce.
Lžící veškeré těsto rozdělte do papírových košíčků a ty pak ozdobte sušeným ovocem a nasekanými oříšky (já zvolila pistácie, ale hodí se jakékoliv, jaké máte rádi).
Vložte do trouby a nechte péct zhruba 25 minut do zlatova (zkrátka zkuste špejlí, jestli už jsou hotové.)
Zaručuji vám, že se domů žádná krabička nevrátí plná a svačinky začne vyžadovat i manžel (a pes:).

Vše potřebné na stvoření této dobroty najdete v našem e-shopu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *