Grilovaný pstruh s listovým salátkem a bramborami

Léto je skvělým obdobím pro grilování všeho možného a máte-li v horku chuť na masitý, ale lehký oběd, jsou ryby ideálním řešením.

My jsme dnes vybrali pstruha z Pohořelic, kterého spolu s dalšími surovinami najdete na našem e-shopu.Suroviny: (pro 2 osoby)
2 čerstvé pstruhy
sůl
pepř
čerstvé bylinky dle chuti (my použili tymián a šalvěj, ale báječný je i rozmarýn nebo saturejka, oregáno, pažitka)
300 g brambor
citron
saláty dle chuti (my použili salát Salanova Crispy spolu s Červeným dubovým salátem, ale výběr záleží jen na vaší chuti:-)

Příprava:
Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky.
Pstruhy pečlivě omyjte, osolte, opepřete a vložte bylinky do bříška. Můžete vložit i kolečko citronu.
Brambory osolte, krátce předvařte, a dejte na gril. Po patnácti minutách přidejte na gril i pstruhy a nechte společně grilovat ještě dalších dvacet minut (deset minut z jedné a deset z druhé strany).
Mezitím omyjte salát, ochuťte jej dle libosti solí, pepřem, panenským slunečnicovým olejem a kapkou citronu.

Jakmile budou brambory měkké a pstruh hotový, servírujte a pusťte se do toho:-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *