Bruschetta al pomodoro

Léto je v plném proudu a spolu s ním i sezóna báječných rajčat. Smějou se na vás kam se jen podíváte. Kromě toho že jsou bohatým zdrojem například vitamínu C či železa, jsou osvěžující, šťavnatá a dá se z nich vykouzlit nepřeberné množství chutných jídel.
Dnes pro vás máme tip na italskou svačinku, předkrm či lehkou večeři.

Suroviny: (pro 2 osoby)
10 g červené cibule
400 g rajčat
špetka soli
špetka čerstvě mletého pepře
malá hrstka lístků čerstvé bazalky
1/2 lžíce červeného vinného octa
60 ml extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
30 g hoblinek sýru Greyer
na plátky nakrájená kvásková bagetka / (já jsem upekla venkovský chléb, nadýchaný světlý chlebík italského typu, ale o něm někdy jindy:-)

Příprava: 
Cibulku oloupejte a nakrájejte na jemno. Bazalku si natrhejte na menší kousky.
Omytá rajčata osušte, zbavte je tuhého středu a semínek (aby vám příliš nevlhla bagetka, na kterou pak směs položíte) a nakrájejte je na drobné kostičky. V míse je smíchejte s cibulkou, solí, pepřem, octem a 50 ml olivového oleje.
Na pánvi si rozpalte zbylý olivový olej, do zlatohněda opečte plátky bagetky a osušte je od přebytečného oleje.
Křupavý, ještě teplý chleba potřete stroužkem česneku, naneste na něj rajčatový salátek a ozdobte hoblinkami sýra.

V našem e-shopu najdete jak kváskové pečivo, tak čerstvá rajčata, cibuli,česnek a bylinky.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *