Pizza z ovesných vloček

Pizza z ovesných vloček je super lehká, dobře stravitelná, plná živin a navíc rychle hotová. Poprvé jsem ji pekla asi před rokem dle receptu naší výživové poradkyně, na rozdíl od ní, přidávám do těsta i trochu celozrnné mouky a koření.
IMG_3828_1

Suroviny: (na 1 pizzu pro 2 osoby)
NA TĚSTO: 
60g ovesných vloček jemně mletých
1 bílý plnotučný jogurt 150g
2 vejce
3 lžíce celozrnné mouky
1 palička česneku, sůl, pepř, bazalka
NA DOLADĚNÍ:
kečup nebo protlak (já dávám koření už do těsta, takže ho není třeba ochucovat)
šunka bez Éček cca. 100g nakrájených na nudličky
1 šalotka nakrájená na drobno
Gouda plátkový sýr 100g nakrájený na nudličky
trochu oregána na posypání

Příprava: do 30 min.
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Nechejte krátce odstát, aby do sebe natáhly vločky vlhkost a směs namažte na pečícím papírem vyložený plech do tvaru pizzy. (oproti klasickému těstu na pizzu je směs řídká, ale nebojte se toho). Korpus dejte do trouby na cca. 10 min. při teplotě 220 °C (u horkého vzduchu stačí kolem 180°C). Jakmile je těsto upečené, což poznáte podle toho, že je to prostě plná placka, která neteče a dá se sloupnout z papíru, namažte ho kečupem nebo protlakem, posypte šunkou, šalotkou a oregánem a dejte do trouby na 5 min. Pak přidejte sýr a pečte asi 5 – 10 min. než sýr zezlátne. Dobrou chuť

IMG_3815IMG_3820IMG_3828

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *