Domácí piškoty se špaldovou moukou

I když jsem sama na piškotech vyrostla, ty klasické nekupuji, přijdou mi zbytečně sladké a na živiny naprosto prázdné. Tak jsem si udělala vlastní a byly moooc dobré. Tady je recept.piskoty

Suroviny: (na cca. 250g piškotů)
130g špaldové mouky jemně mleté
70g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
1 lžíce horké vody

Příprava: do 1 hod. i s pečením
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vymíchejte s cukrem a horkou vodou do žloutkové pěny, do které pak postupně zapracujte mouku. Na závěr do těsta opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nabírejte lžičkou a na plechu vyloženým pečícím papírem tvořte jednotlivé piškotky. Nebo použijte cukrářský kornoutek. Piškoty nabudou na objemu. Pečte na 220°C cca. 10 min.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *