Sladkokyselé kuřecí kousky se sezamem

Předlohou pro tento recept mi byl Břicháč Tom a jedna z jeho skvělých kuchařek. Jenže já málokdy vařím jídlo přesně podle receptu a tak vznikl tento, náš, receptík. IMG_3744

Suroviny: (pro 4 osoby)
500g kuřecích nebo krůtích prsou
1,5 lžíce sezamu
3 lžíce olivového oleje
0,5 lžičky medu
1 lžička javorového sirupu
0,5 lžičky nastrouhaného zázvoru
0,5 lžičky čerstvé citrónové šťávy
1 lžíce sójové omáčky
2 středně velké červené cibule
1 naťová cibulka
sůl, pepř
příloha: bulgur, rýže, kuskus

Příprava: (cca. 30 min.)
V míse smícháme olej, med, javorový sirup, sezam, zázvor, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř. Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na kousky, které necháme krátce (15 min.) marinovat v přípravené směsi. Nakrájíme si cibuli na půlkolečka a dáme vařit bulgur nebo rýži. Cibuli opečeme do zlatova (já dávám naťovou cibulku asi o 1 min. později, aby se nespálila) a přidáme masové kousky. Společně restujeme na středním plameni asi tak 10-15 min. (záleží na velikosti masa) Podáváme s bulgurem, rýží a nebo kuskusem. Dobrou chuť.

IMG_3742

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *