Plněná dýně Hokkaido

Recept, který vás teď určije zahřeje, vymyslela naše kolegyně Lucie. Určitě stojí za vyzkoušení.
15058631_1344137402285847_2138012420_n_1

Suroviny: (4 porce)
2 ks dýně Hokkaido
0,5 kg mletého hovězího masa
0,3 kg sýra Domovina
250ml smetany
2 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř, tymián

Příprava: (cca. 45min.)
Dýně neloupeme, pouze pořádně omyjeme, osušíme a mírně seřízneme spodní část, aby nám hezky stály. Poté odřízneme vrchní část, kterou si schováme a vydlabeme celý obsah dýně. Na másle nebo oleji osmahneme cibulku s česnekem, přidáme maso a směs osolíme a opepříme. Když je maso opečené, přidáme čerstvý tymián a pánev stáhneme z plotýnky. Do vydlabané dýně vrstvíme připravené maso, na něj nastrouhanou Domovinu a opět maso atd. až do 5 cm od okraje. Následně vše zalijeme smetanou a znovu zasypeme sýrem. Troubu rozehřejeme na 190°C a pečeme cca. 30 min. Ideální přílohou jsou šťouchané brambory nebo jen čerstvý chléb. Dobrou chuť.

15049885_1408601195826380_536506086_n-115033561_1408601139159719_597880274_n15058631_1344137402285847_2138012420_n

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *