Lasagne s vyzrálým hovězím

Vydatná a rychlá večeře? To jsou čerstvé lasagne s vyzrálým hovězím masem a lahodným bešamelem. lasagna-751504_1920
Suroviny: (na 4 porce)
500g vyzrálých hovězích kousků na mletí (pomletých)
300g čerstvých lasagní
150g sýra Domovina
500g rajčat
1 větší cibule
1 palice česneku
500ml mléka
1 lžíce rajského protlaku
muškátový oříšek, bazalka, sůl, pepř
máslo a hladkou mouku na bešamel

Příprava: (cca. 40min.)
Nejdříve se pojďme udělat omáčku. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova, přidáme mleté maso, které opékáme, dokud se jednotlivé kousky nerozdělí od sebe. Pak přijde na řadu protlak, který je potřeba krátce orestovat, aby nebyl kyselý. Přidáme rajčata nakrájená na kousky (komu vadí slupky, stačí rajčata spařit horkou vodou, dát do studené vody a oloupat). Dochutíme česnekem, bazalkou, solí a pepřem. Z másla, mléka a mouky si připravíme bešamel, který dochutíme muškátovým oříškem. Teď si vezmeme pekáček (vybírám takovou velikost, aby mi lasagne přesně vyšly), který vymažeme tukem, rozdělíme si lasagne (dodáváme je jako jeden dlouhý plát, který je třeba rozřezat dle velikosti pekáčku) a tyto postupně vrstvíme s rajčatovou směsí do pekáče. Na závěr to celé zalijeme bešamelem a zasypeme nastrouhaným sýrem Domovina. Pečeme cca. 15 – 20 min.

Náš tip: přidejte do rajčatového základu trochu červeného vína a vaše chuťové buňky budou vrnět blahem (já bych ho přidala ve fázi, kdy jsme orestovali protlak a nechala bych ho zcela vyvařit, teprve poté bych do směsi dala rajčata)

Líbí se vám náš recept? Všechny potřebné suroviny najdete v našem obědovém boxu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *